RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Älskade dotter!

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Älskade yngsta dottern var på besök hos oss i början av september och hade sin kompis Malin med sig. Det var bara såååå roligt och jag hade saknat henne sååå mycket :-) Nu vill jag ju att även Pernilla kommer hit, men med hennes högskolestudier blir det lite svårt innan nästa sommar :-(

Men i alla fall! Det var jättekul att ha de två här och det blev jättedyrt!!!!
Jag tycker det är så himla kul nu när barnen är så stora så man kan gå och shoppa tillsammans (och titta på samma kläder), gå på barer och konserter tillsammans och bara sitta och ta ett glas vin eller en cocktail tillsammans! Så himla kul att kunna göra det tillsammans med dom :-)

Så lite minnen från när de var här!

b2ap3_thumbnail_01.jpg

Här kommer dom!!! De blev en del tårar!
Jag hämtade dom på flygplatsen i Bangkok sen spenderade vi först 3 dagar i Bangkok innan vi åkte hem till oss!

b2ap3_thumbnail_02.jpg

Jenny och Malin åker tuk-tuk i Bangkok...

b2ap3_thumbnail_04.jpg

....innan vi åker en Longtail-båt på den stora livliga floden Chaopraya river!

b2ap3_thumbnail_08.jpg

Från floden

b2ap3_thumbnail_12.jpg

Vi bodde på Hotel Baiyoke i Bangkok som inte ligger sådär jättecentralt men endast 150 m från Skytrain och nära shoppingdistrikten!!!

b2ap3_thumbnail_13.jpg

En fin välkomstpresent i den mycket stora suiten vi delade alla tre där det fick plats 2 stora sängar, 1 extra säng, soffgrupp, tv, skrivbord och matbord med 4 stolar och ett enormt badrum! Vi bodde på 67:e våningen!

b2ap3_thumbnail_14.jpg

Baiyoke är Thailands högsta byggnad och ungefär världens 60 högsta byggnad!

b2ap3_thumbnail_16.jpg

På 20:e våningen finns en mycket fin pool med en härlig utsikt!

b2ap3_thumbnail_17.jpg

Utsikten! Dock bara från 20:e våningen.

b2ap3_thumbnail_18_extra.jpg

Det berömda Grand Palace var oxå en självklarhet när vi nu var i Bangkok, som är den "gamla" kungabostaden med massor av olika tempel och byggnader som har en makalös historia!

b2ap3_thumbnail_23.jpg

Den mysiga grill-baren på 18:e våningen var ett bra val för första kvällens middag. Här sitter man i en mysig miljö halvt ute/halvt inne och kan se när folk träna på hotellets driving-range :-)

b2ap3_thumbnail_24.jpg

Jenny och jag!

b2ap3_thumbnail_26_1.jpg

Sen var det mest shopping för hela slanten. I mega varuhuset Siam Center finns det här makalösa caféet; Mr Jones Orphanage som är ett "barnhem för föräldrarlösa nallar". Vilken miljö, vilken design och vilka makalösa bakverk! Detta är bara ett MÅSTE om man är i Bangkok!!!

b2ap3_thumbnail_25.jpg

Jag var här innan Jenny och Malin kom hit och fikade mina 2 nyfunna vänner (ses i bakgrunden!). Jag njöt av en vansinnigt god kaffe latte, oreo-pizza och en helt ljuvligt god mud-cake med glass!

b2ap3_thumbnail_27.jpg

I Siam Center (i byggnad nummer 2 som kallas Paragon) finns även de allra mest exklusiva affärer mankan hitta. Men kostar det så smakar det, som här vid Louis Vuitton där man fick köa för att komma in. De hade en skylt utanför som bad om ursäkt för att man fick köa, men de var mycket folk i butiken. Vi kikade in och såg typ 5 personer! Oj, det måste varit trångt. Eftersom det även fanns typ 5-6 säljare därinne!

b2ap3_thumbnail_29.jpg

Tillbaka i Pattaya/Jomtien gick jag och ungdomarna till den härliga restaurangen Cabbages & Condoms (Resort Birds & Bees med Restaurang Cabbages & Condoms). Förutom det vansinnigt mysiga miljön och den otroliga utsikten man har från restaurangen är det ett väldigt udda ställe med alla sina kondomer :-)

b2ap3_thumbnail_32.jpg

Som kondom-träd!

b2ap3_thumbnail_33.jpg

Och givetvis, när man är i Pattaya, kan man ju inte missa Walking Street och då måste man ju även gå på en Go-Go-bar! Så det var väl klart vi gjorde :-) (Nej, hon var inte bunden utan hon står på kanten till ett bubbelbadkar där hon tvättade sig om man bjöd på en drink!!!!)

b2ap3_thumbnail_35.jpg

Fast till slut hamnade vi på en bar, Utopia Rockhouse på Walking Street, med ett bra rockband som spelade. Här ville ungdomarna ha en vattenpipa!!!

b2ap3_thumbnail_39.jpg

Våra närmsta grannar kom in och presenterade sig och Filippinskan Jessa hade med sig Fillipinska delikatesser, Balut - ankägg med en baby i som man skulle äta!!!! Nej tack för min del! Men Jenny och Malin provade vars en tugga. Huuuu.... Hur äckligt kan det bli! Äta en liten bebis???

Fortsättning följer.....
(...eftersom bloggen tydligen inte kan publicera alldeles för långa inlägg :-( )

 

 

Last modified on
Tagged in: Allmänt
in Allmänt Hits: 4057 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Sunday, 16 June 2019