RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Kambodja-shopping!

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Förra veckan var jag ju 6 dagar i Kambodja med några av våra hash-vänner från Pattaya (en annan dag ska jag förklara hash!). Därifrån kommer mer i ett inlägg senare när jag redigerat bilderna. Men nu tänkte jag visa vad jag lyckades shoppa där.

Kambodja är ju ett vansinnigt billigt land så shopping i Sihanoukville stod på listan. Jag åkte iväg till Sihanoukvilles största marknad i en tuk-tuk som jag delade med 2 av våra "gubbar". Och, nja, kan väl säga såhär; åk inte till något bra shoppingställe med MÄN som inte gillar shoppa utan bara vill kolla in stället i 5 minuter!!!

Nåja, jag fick ungefär 20 minuter på marknanden, men detta var en enorm marknad som jag velat strosa runt på i några timmer! Fast å andra sidan var min budget väldigt liten för just shopping!

Men det här lyckades jag ta med hem från Kambodja:

b2ap3_thumbnail_80.jpg

Först och främst :-D
7 flaskor australiensiskt vin och 2 Kahlua! Nu köpte jag inte dessa själva utan hade ombud. Men så vansinnigt billig alkoholen är där.7 flaskor bra austrailiensiskt vin kostar runt 1.000 baht (ca 220 SEK!)!
Ett annat prisexempel var när jag själv hittade 1 liter Absolut Kurant i en livsmedelsbutik. Den kostade där ca 90 SEK!!! Här i Thailand kostar samma flaska ungefär 230 SEK! Och på Systembolaget kostar 70 cl 247 kr!

En flaska vin gick åt i Kambodja, detta är vad som följde med hem!

1 dollar = ca 4.000 real (kambodjapengar) = ca 33 baht = ca 7 SEK!

b2ap3_thumbnail_pricklinne1.jpg

Detta gulliga linne hittade jag på marknaden. Inte så vansinnigt billigt. Först ville de ha 9 dollar för det!!! Och det är 280 baht (ungefär 65 SEK) och det är ALLDELES för dyrt. I Thailand skulle jag kunna hitta ett sånt här linne för ca 150 baht! Så jag prutade ner till 6 dollar, försökte med mer, men det var tvärstopp. 6 dollar är ca 40 SEK (185 baht)! Mer realistiskt, men ändå lite dyrt för att vara Kambodja tyckte jag. Men nu tyckte jag om linnet, så det fick bli så!

b2ap3_thumbnail_pricklinne2.jpg

Såhär ser det ut bakifrån!

b2ap3_thumbnail_pricklinne3.jpg

Och när jag har det på mig, men jag har ju gått upp en del i Kambodja, så det ska väl sitta ännu bättre om några veckor :-)

b2ap3_thumbnail_ipadlampa1.jpg

Ipad-lampan!
Den här är bara så häftig och lyser så jädra bra! 
Har tittat på dom många gånger här i Thailand, men det har inte blivit av att jag köpt någon. Här kan man få den för ca 180 baht om man prutar väl. I Kambodja kostade den 90 baht (3 dollar)! Alltså halva priset!!! I svenska kronor blir det ca 20 kr! Och den är fantastisk. Smidig och lätt och med så bra belysning. Den fungerar utan sladd och man laddar upp den med sladd. Dvs den funkar alltså även när det är strömavbrott eller ingen el finns!

b2ap3_thumbnail_ipadlampa2.jpg

Häftig!

b2ap3_thumbnail_ipadlampa3.jpg

Sen blev det ingen mer shopping i Kambodja. Som sagt hade jag växlat till mig ex-antal dollar och ville inte ha bry med att ta ut mer pengar från en bankomat, så jag fick snåla lite :-)

 

Last modified on
Tagged in: Allmänt Resor Shopping
in Resor Hits: 2912 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Sunday, 16 June 2019