RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Ny vecka ny diet!

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Måndag, ny vecka, men fortsatt hård-diet som innebär att jag i princip inte äter några kolhydrater. Lite grann blir det, men bara minimalt. Det är tänkt att jag ska äta likadant veckan ut och sen återgå till min vanliga fitness-kost som innebär att jag äter ungefär som nu men med något mer kolhydrater. Och så måste jag komma igång att träna!!!!

Veckan började med en härlig frukost av äggröra med grönsaker och tonfiskröra till det. Hade idag oxå kryddat äggsmeten med gurkmeja för dess fantastiska hälsoegenskaper. (Turmeric- hälsoegenskaper, läs mer>>>)

b2ap3_thumbnail_frukost009.jpg

Eftersom det var hash och jag gick i skolan så blev lunchen på en thai-restaurang. Men jag valde idag att bara ta grönsaker med kycling, Pad Pak Gai. Men trots att det kanske låter nyttigt så är det alltid en massa socker i thai-mat eftersom det alltid finns en typ av sås som maten steks i och där är en jädra massa socker. Men å andra sidan så hade jag ju inget ris till, så lite bättre än vanligt var det väl. Folk tror verkligen att thai-mat är så himla nyttigt, men kan meddela att jag ännu inte ätit en enda thai-rätt där det INTE finns något socker i!!!! De tycker att het chili och socker hör samman! Så det där med nyttigt får ni nog tänka om. Även om man tex "bara" beställer stekt fisk, så får man någon typ av sås/dippa till, den är alltid proppfull med socker! Papaya-sallad som är en av mina favoriter, innehåller mängder med både vitt socker och palmsocker!

 

Sen var det som sagt hash, där åt jag mitt mellanmål som bara bestod av frukt (och lite av potatissallad, som jag inte tänker gå närmare in på). När jag kom hem så åt jag resterna från igår; kyckling- och grönsakswok med basilika-kräm! Jättegott även idag!

b2ap3_thumbnail_middag008.jpg

Spy? Ja, hade en över sen igår, för jag drack faktiskt bara den ena då :-)

Men nu har en ny vecka börjat med nya utmaningar, så stopp med alkoholen igen, åtminstone tills mannen kommer tillbaka, får då ska det firas rejält :-) 

Vi ses nästa vecka!

 

 

 

Last modified on
in Mat Hits: 1963 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Friday, 24 May 2019