RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Onsdag - ผัดกะเพราไก่

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

En liten översättning kanske?

ผัดกะเพราไก่ - Pad Ga Prao Gai

Inte? 
Pad Ga Prao är en thailändsk nationalrätt gjord på något kött, chili och basilika, serverat med ris. Oftast ingår ett stekt ägg, men det är lite olika om det ingår eller man måste säga till om. Köttet kan vara färs eller fint hackad. Jag använde mig av kycklingfärs. Rätten kan även göras på vegefärs, som jag gjort många gånger i Sverige, men som jag inte får tag på här. En dag ska jag dock försöka göra den på tofu-färs!

Men igår lagade jag vår egen pad kha prao gai. Gai betyder alltså kyckling! Eftersom jag tyckte att jag inte fick "plats" med så mycket grönsaker i färs-röran som vi ska äta, så gjorde jag en grönsallad och serverade till. Men det är ju absolut inget du får här i Thailand och inget thailändskt alls.

b2ap3_thumbnail_padgaprao.jpg

Rätten serveras som sagt med ris och när vi äter den ute kryddar vi även den med Nam Pla Prik. Själv använde jag mig av Shirataki-ris med 5% kalorier!!!

b2ap3_thumbnail_namplaprik.jpg

Nam Pla Prik är en typ av sås/soja gjord på fisksås, chili, vitlök och lime. Starkt och gott! Den hade jag inte hemma. Ibland gör jag en egen, men det hade jag inte gjort nu. Men rätten var väldigt stark ändå då jag använde mig av mycket chili och ganska salt eftersom jag även hade i fermenterade bönor som ger en väldigt god smak till nästan alla rätter (tex köttfärssås!).

b2ap3_thumbnail_soybean.jpg 

Såhär ser flaskan ut med fermenterade sojabönorna som jag köper här!

b2ap3_thumbnail_soybean2.jpg

Ser lite ut som bruna bönor. Smakar väldigt väldigt salt när man smakar på den "naturell". Men är så oerhört god att smaksätta tex grytor med. Ger en fyllig mustig smak men man får vara försiktig med saltet när man har i bönorna, för de är väldigt salta.

Har ni möjlighet att köpa en flaska i närheten där ni bor, så prova gärna. Ha i lite i tex köttfärssåsen eller chili-con-carnen till en början med!

 

 

Last modified on
in Mat Hits: 1732 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Friday, 24 May 2019