RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Tisdags-diet!

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Ja, det är väl likabra att fortsätta på samma tema som igår :-)

Efter att ha sovit otroligt dåligt och oroligt, trots sömntabletter, gick jag upp kl 8 och lagade lite te. Frukosten lagade jag ca 1 timme senare och då fick det bli resten av makrillen i tomatsås, wokgrönsaker och 2 stekta ägg!

b2ap3_thumbnail_frukost003.jpg

Jodå, ser mycket väl att äggulorna är kvar!!! Men, hjälp, insåg inte det förrän jag faktiskt satt och åt äggen, så det fick bli så idag. Ni vet väl att 95% av ett ägg består av fett? Och då är det äggulan som är fettet.
Och inga kommentarer om det för visst, ägg är nyttigt, det vet jag. Men om man som jag äter många ägg varje dag (för min del mellan 3-8 ägg) plus allt fett i mycket annan mat man lagar, så är det ju bättre att skippa när man äter stekt ägg, äggröra, omelett och sådana saker.

Efter frukost tog jag en 4 km lång, härlig, power-walk. Gick så fort så svetten rann! Nåja, kanske inte så svårt att få svetten att bryta ut när man bor i ett såhär varmt land, men när jag i normala fall är ute och går med mannen så blir det inte den här takten och jag blir bara lite varm. Men idag kändes det bra!

Lunchen blev lite rester från igår, nämligen ingefärstofu som jag serverade med en enkel grönsallad!

b2ap3_thumbnail_lunch02.jpg

På eftermiddagen var jag oxå ute och gick en liten runda nere vid stranden, inte så lång och bara i "vanlig" promenadtakt, men efteråt så blev jag lite hungrig och gjorde mig en god jordgubbssmoothie med kanel. Det räcker med det lilla för att man ska piggna till igen och klara sig fram till kvällsmaten.

Så till middag blev det idag leberkäse (läs mer>>) med stuvad spenat och blomkålspuré. Ååååhhhh.... så himla gott! Ja, jo, jag vet ju att leberkäse varken är vegetariskt och full med fett, men det är bara så gott! Och det var så länge sedan!

b2ap3_thumbnail_dinner001.jpg

Summering av dagens diet!
Nja, kanske inte riktigt vad jag planerat från början då det nog blev lite väl mycket fett idag, men om man ser till det stora hela så är det nog helt okej!

Sen hann jag även med att B A K A ! ! ! !

Men det får ni läsa mer om imorgon :-)

 

 

 

 

Last modified on
in Mat Hits: 2363 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Sunday, 16 June 2019