RonjasMatte

På min blogg skriver jag om mina äventyr i Thailand,
men även om hundar, bakning, matlagning, resor och en massa annat!
Mycket nöje!

 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
 • Login
  Login Login form

Torsdag med kanel-köttbullar!!!

by
 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Igår var dagen D med jättestort D!
Mannen kom tillbaka från sin 3 veckor långa vistelse i Sverige. Och som jag har längtat efter honom. Har varit helt vilse och ensam utan honom, trots att grannarna och flera andra försökt "underhålla" mig! Men utan honom är jag inte en hel människa, så nu känns det skönt :-)

Han hade åkt hem med Norwegain Airways på en superbillig biljett, 2000 kr, men där ingick då intet bagage, ingen mat och dryck och ingenting. Plus att han hade byte i Stockholm och det tog 6 timmar! Tillbaka ville vi hitta en lika billig resa, men det billigaste vi kunde hitta var Norwegain igen, men då nästan dubbelt så dyr :-( Trots att inte mat och bagage ingick. Det ingår alltså bara handbagage i priset. Han behövde inte mer, då han hade kläder hos sin mamma där han skulle bo.

Men det blev problem på vägen tillbaka eftersom jag gett honom en lång lista på saker han skulle köpa. Först och främst var det vin. Han hade planerat att ha inchecka bagage med sig tillbaka, men det slutade med att han bara ville ha handbagage, så vi fick skippa vinet :-( När han sen kom till säkerhetskontrollen på Kastrup, så tog dom alla förpackningar med makrill-i-tomatsås som han köpt med till oss :-( Jo, jag misstänkte det innan och sa det till honom, men han envisades med att det skulle gå bra.

Nåja, lite annat hade han med till mig

b2ap3_thumbnail_julafton.jpg

Gott grönt te - nästan omöjligt att hitta här och hittar man ett gott bra märke, så är det svindyrt. Rooibos-te - har jag aldrig sett här. Flingsalt - jättedyrt här! Pärlsocker - har jag aldrig sett här, så nu ska det bakas kanelsnäckor :-) Paranötter och pumpa-frön var väl överblivet snacks som mannen hade på planet. Paranötter har jag inte hittat här, men andra nötter här är svindyra. Bara jordnötter som är billiga! Olika typer av frön finns massor av här men alla är rostade i olja och saltade, naturella är oerhört svårt att hitta här, jag har dock hittat solroskärnor!

b2ap3_thumbnail_choclatechipcookies1.jpg

Vaknade tidigt av mig själv, var väl spänningar, steg upp och såg en bra film på TV; Jorden runt på 80 dagar (från 2004). Mannen ringde och sa att han inte hann med den tidiga bussen från flygplatsen hit, så jag hade några timmar på mig att underhålla mig själv innan han kom. Så det blev ytterligare ett varv till gymmet (nämen, kan ju bli en vana!) och sen passade jag på att baka chocolate chip cookies peanuts. Jo, vet att de ser lite märkliga ut, men smaken är det absolut inget fel på. Men det blev lite "smuliga" och anledningen tror jag är för att jag använde mig av naturella, oskalade nötter som jag hade hemma. Tror att själva "skalen" gjorde att det blev lite smuligt. Så de är väldigt sköra och faller lätt isär, men som sagt, det blev helt underbart goda. Receptet är ett gammalt beprövat från Leila Lindholm>>>

 

I alla fall så började dagen ju med först lite te, TV och sen frukost; banan, melon, chia och kardemumma-smoothie som jag toppade med passionsfrukt. Yammi!

b2ap3_thumbnail_smoothiemelonpassion.jpg

 

När mannen väl kommit hem så hade jag förberett en lunch med chili/kanel-köttbullar, wok-grönsaker och en brun yoghurtsås. Oj oj oj, försök krydda köttbullarna lite annorlunda nästa gång. Jag hade kanske i 0,5 tsk kanel i 400 g färs och det blev så himla gott och annorlunda. Kanel-smaken trädde inte fram så kraftigt, men man märkte att det, som sagt var, annorlunda! Yoghurtsåsen gör jag genom att hälla fast yoghurt i en skål, blanda med soja och kryddor, sen mikrar jag det så det blir lagom varmt!

b2ap3_thumbnail_kottbullarkanel.jpg

 

Middag hade jag tänkt vi skulle äta ute idag för att liksom fira att mannen äntligen var hemma. Men efter en mycket lång flygresa där han inte kunde sova, så var han alldeles för trött, tyckte han, så jag fixade ihop en tofu-stroganoff med massor av grönaker istället. Men såg att jag både hade alldeles för lite tomatpuré och alldeles för lite yoghurt för att få ihop något riktigt bra. Men så fick det ju bli, hade inget annat att ta till!

b2ap3_thumbnail_tofustroganoffoliv.jpg 

Jodå, den blev god, men hade kunnat bli ännu bättre!

Men, bara för det, tänker jag draaaa ut honom fredag kväll för en härlig middag ute!

 

Last modified on
in Mat Hits: 1965 0 Comments

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Friday, 24 May 2019